Skip to main content

Majšanski put 87, Subotica   •   +381 24 576 700   •   osmajsanskiput_su@mts.rs

Kvalitetno obrazovanje za sve

Naša škola priključila se velikom projektu koji zajednički finansiraju Evropska unija i Savet Evrope, u okviru kojeg ćemo tokom naredne tri godine realizovati aktivnosti s ciljem promovisanja kvalitetnog obrazovanja. Na nivou OŠ "Majšanski put" formiran je Projektni tim koji je prvu obuku prošao u četvrtak, 30. januara, kada su se upoznali sa predstavnicima mentor-škole, učiteljima OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" iz Đurđeva. Poučeni dragocenim i, pre svega, pozitivnim iskustvima iz projekta "Podsticaj demokratskoj kulturi", čiji su učesnici bili, kolege iz Đurđeva su dale važne savete i preporuke kako da i naša škola doprinese razvoju, ne samo obrazovanja, nego i lokalne zajednice.

"Škola je više od učenja, u njoj provodimo mnogo vremena. Stoga smo nastojali da i sami izaberemo aktivnosti koje će nam pomoći da na času stvorimo situacije za demokratsko učenje. To, doduše, traži više aktivnosti i nastavnika i učenika, u smislu debata, slobodnog izražavanja mišljenja, prepoznavanja sopstvenih slabosti i prednosti, a sve sa ciljem da stvorimo demokratski pismenog čoveka, pa samim tim i podignemo kvalitet obrazovanja novih generacija", istakle su Svetlana Šovljanski i Julkica Ljiljanić, predstavnice mentor-škole iz Đurđeva.

Dvanaestočlani Projektni tim Majšanske škole izabrao je tri kompetencije koje će razvijati u narednom periodu, a to su Otvorenost prema kulturnoj različitosti i drugim uverenjima, pogledima na svet i praksama, zatim Jezičke, komunikacione i višejezičke veštine, te Veštine rešavanja sukoba.

Gde se nalazimo?

Majšanski put 87
24000 Subotica
Srbija

Izradu veb-sajta su podržali:

Projekat podržali

Iskolánkat a Magyar Kormány támogatja