Skip to main content

Majsai út 87, Szabadka   •   +381 24 576 700   •   osmajsanskiput_su@mts.rs

Gyerekzsivajtól zengett a Pannon RTV székháza

A Majsai Úti Általános Iskola diákjai látogattak el a Pannon RTV székházába. A másodikosok betekintést nyerhettek a szerkesztőség különböző szektorainak munkájába, valamint a Pannon Rádió Reggeli műsorában is szerepelhettek.

Pannon RTV/Huszár Krisztián

A gyerekek nagy érdeklődéssel, sok kérdéssel érkeztek. Megnézték, hol íródnak a hírek, halhattak arról, hogy pontosan mi is a szerkesztők és a riporterek feladata, valamint a hírolvasó szerepében is kipróbálhatták magukat.

Pfeiffer Lara, tanuló, Majsai Úti Általános Iskola: „Feltették a mikrofont nekünk és ott volt egy tábla, vagy mi találtunk ki magunknak valamit, és bemondtuk a nevünket meg ott volt egy tábla, amit lehetett olvasni.”

Godnics Dominik, tanuló, Majsai Úti Általános Iskola: „Azt tanultam meg, hogy könnyebbnek látszik ez mind, ami itt van, mert nagyon sok másfél órás munka és azt egy perc alatt, egy és fél perc alatt el kell, hogy meséljük.”

Pannon RTV/Huszár Krisztián

A diákok nem csak a televízió szerkesztőségét és a stúdióit vehették szemügyre, hanem az élő rádiózás rejtelmeibe is betekintést nyerhettek Anett és Zeci által.

A két osztály diákjait tanítóik kísérték el, akik elmondták, nagyon örülnek ezeknek a lehetőségeknek, hiszen a gyerekek így beleshetnek egy-egy szakma rejtelmeibe.

Berta Miklós, tanító, Majsai Úti Általános Iskola: „Ez sokkal érdekesebb a gyerekek számára, mint a tantermi tanulás, mert itt saját szemükkel, fülükkel megtapasztalják azt, hogy hogyan folyik a munka itt a televízióban és betekintést nyernek a különböző foglalkozásokba, nagyobb rálátásuk van.”

Pannon RTV/Huszár Krisztián

A Pannon RTV már évek óta fogad ovis és diákcsoportokat, a koronavírus miatt azonban néhány évre szünetelt ez a program.

Soós Georgina, kiemelt szerkesztő, Pannon RTV: „Nagyon örülök, hogy újra van érdeklődés, újra jönnek a gyerekek. Jöttek most olyanok is, akik néhány évvel ezelőtt már jártak itt, és nagyon örülök, hogy emlékeznek arra, amit itt láttak, amit itt tanultak, és felelevenítették a régi tudásukat.”

 

Pannon RTV/Huszár Krisztián    

 

MUTASS TÖBBET

 

A gyerekek megismerkedhettek a kamerákkal és a fénytechnikával is, amelynek játékában aztán le is vezethették az eddig kordában tartott energiákat. (Forrás Pannon RTV)

 

Itt vagyunk

Majsai út 87.
24000 Szabadka
Szerbia

Támogatónk:

Iskolánkat a Magyar Kormány támogatjaTartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság

 

The website encountered an unexpected error. Please try again later.